LIGA NÁRODOV: Švajčiarsko medzi elitou

Okrem Švajčiarska si účasť na štvorčlennom finálovom turnaji Ligy národov UEFA 2018/19 doteraz vybojovalo Anglicko a Portugalsko, ktoré bude v júni budúceho roka jeho hostiteľom.

Luzern 19. novembra (TASR) – Piatimi gólmi otočili švajčiarski futbaloví reprezentanti nedeľňajší domáci zápas 2. skupiny A-divízie Ligy národov proti Belgicku. Hostia vyhrávali v 17. minúte po dvoch presných zásahoch Thorgana Hazarda 2:0. V ďalšom priebehu duelu sa presadili už len Helvéti, hetrikom sa blysol Haris Seferovič.

Zverenci trénera Vladimira Petkoviča tak vyhrali skupinu o skóre práve pred bronzovým tímom z MS 2018. „Dostali sme rýchly prvý gól, onedlho druhý a nevyzeralo to s nami dobre. Úvodných dvadsať minút sme prespali. Keď sa nám však podarilo vyrovnať, tak sme vedeli, že je všetko možné a chceli sme vyhrať. Po našom góle na 2:2 to bol výborný zápas, presne sme si prihrávali. Ľudia na štadióne nám fandili a bol to skvelý deň,“ povedal Seferovič podľa uefa.com.

„Po našich dvoch góloch to vyzeralo, že všetko pôjde podľa najlepšieho scenára. Tento zápas bol takmer ako finále, Švajčiarsko útočilo so všetkými hráčmi. Po inkasovanom góle z jedenástky sme už nebránili tak dobre ako predtým, domácim sme dali veľa priestoru. Nemohli sme sa dostať späť do zápasu, je to sklamanie,“ uviedol belgický tréner Roberto Martinez.

Okrem Švajčiarska si účasť na štvorčlennom finálovom turnaji Ligy národov UEFA 2018/19 doteraz vybojovalo Anglicko a Portugalsko, ktoré bude v júni budúceho roka jeho hostiteľom. O poslednom účastníkovi sa rozhodne v pondelkovom zápase 1. skupiny medzi Nemeckom a Holandskom. V prípade remízy alebo víťazstva hostí vyhrajú skupinu „Oranjes“, pri triumfe domácich postúpia na záverečný turnaj Francúzi. Nemci sú istými vypadávajúcimi do B-divízie.

Pridaj komentár